Historie

1929

In 1929 nam “opa” C. van den Heuvel de stap om ondernemer te worden. Hij nam in Gorinchem de bodedienst van Van ’t Hoog over, deze was gevestigd boven De Vries; de fietsenhandelaar in de Haarstraat voor degenen die het nog weten. Het wagenpark bestond toen uit 1 auto.

1960

Begin jaren ’60 namen de vier zonen het bedrijf over. Niet lang daarna verhuisde het bedrijf naar de Keizerstraat en was het wagenpark gegroeid naar 8 auto’s. Na het overlijden van “opa” van den Heuvel in 1974 werd het bedrijf gesplitst. 2 Zonen bleven doorgaan onder de naam C. van den Heuvel & Zn., dit was en bleef de bodedienst. De 2 andere zonen gingen verder onder de naam A. & M. van den Heuvel, zij vestigden zich aan de Schelluinsestraat en hielden zich bezig met het vervoer van complete ladingen en grotere deelzendingen.

1975

Internationaal Transportbedrijf A. en M. van den Heuvel BV werd opgericht. De broers Aart en Map richtten zich met name op het staaltransport. Een van onze eerste klanten was Stigterstaal. Tot op de dag van vandaag vervoeren wij nog steeds stalen platen, balken, buizen en hoekprofielen voor hen.

Uit de oude doos: Toen nog A. & M. van den Heuvel

1981

In 1981 verliet A. van den Heuvel het bedrijf en ging Map alleen verder onder de naam Internationaal Transportbedrijf M. van den Heuvel BV. Onder de groeiende economie floreerde het bedrijf en groeide naar uiteindelijk circa 20 vrachtwagens.

1997

Bijna 25 jaar na de oprichting heeft Kees, de oudste zoon van Map, het bedrijf in 1997 overgenomen van zijn vader. Kees is nu, alweer 27 jaar later, de enige nazaat van “opa” van den Heuvel die in Gorinchem een bedrijf runt wat uit de oorspronkelijke splitsing is ontstaan. Momenteel hebben wij nog zo’n 10 auto’s rondrijden in de Benelux.